Skip to main content

Școala altfel o reușită de echipă

Prin ”Şcoala altfel” – sau săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun!” – avem posibilitatea de a consolida și întări relaţia profesor-elev, în absenţa orelor de curs și a clopoţelului. Atmosfera din „săptămâna altfel” a fost una specială, fiind trăită atât de elevii clasei pregătitoare C, cât şi de mine, Simona Bunta, învățătoarea lor, cu sentimentul câştigării unor noi experienţe. Am constatat că elevii mei au fost dornici și nerăbdători, foarte încântați de a participa la activitățile desfășurate.

Am îmbinat utilul cu plăcutul, și astfel totul s-a desfășurat cât mai frumos.

La Grădina Zoologică am admirat și descoperit animalele dragi nouă.

La adăpostul de animale ”Grivei” am făcut cunoștință cu căinii fără stăpân și ne-am arătat dragostea față de ei, aducând, cu ajutorul și sprijinul părinților zece saci de hrană pentru ei. După ce au petrecut momente frumoase admirând și socializând cu animalele, copiii s-au distrat și mai bine la un picnic în părculețul din fața Adăpostului,

Plini de entuziasm, am ajuns la centrul de echitație ”Mentor” de la Hidișelul de Jos unde ne-am bucurat de timpul petrecut în natură alături de niște cai minunați.

Cu gândul că ne vom reîntoarce cât de repede la căluții cei frumoși, am ajuns la Vila Vanesa, unde gazdele ne-au așteptat cu drag, iar noi am petrecut acolo câteva ore minunate, în care am servit masa de prânz și ne-am jucat jocurile preferate.

Joi am primit vizita d-nei doctor stomatolog, Popovici-Muț Ana Maria care ne-a arătat într-un mod interactiv cum să realizăm o igiena orală corectă și eficientă. Totodată ne-a povestit despre cum să avem grijă de sănătatea dinților. Ni s-a explicat importanța periajului cu pastă de dinți cu flour, rolul apei de gura, folosirea aței dentare pentru îndepărtarea plăcii bacteriene din zonele greu accesibile sau schimbarea periodică a periuței de dinți. Am învățat într-un mod amuzant și am aflat că vizitele regulate la medicul stomatolog și evitarea dulciurilor  ne vor ține departe de carii și dureri dentare. Am vizitat și cabinetul d-nei doctor, înțelegând mai bine ceea ce dumneaiei ne-a explicat.

În ultima zi din Școala Altfel, îmbrăcați în costume populare am participat la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, la Festivalul Regional de Folclor și Tradiții ,,Șezătoare la români”, un eveniment în care au fost prezentate momente artistice organizate de cadre didactice din județ și țară, aproximativ 300 de elevi. Cu acest prilej elevii clasei pregătitoare au admirat costumele populare ale colegilor, au ascultat melodii din zone ale țării, au observat diversitatea și frumusețea tradiției românești străvechi. Totodată, elevii au avut ocazia să participe la cele două ateliere de încondeiat ouă cu bizarca și pictură pe suporturi de ouă din ghips. Activitatea a avut loc în cadrul proiectului CAER ,,Tradiții românești”, desfășurat în parteneriat cu Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont” Oradea.

Mulțumim părinților care s-au implicat atât în organizarea cât și în desfășurarea activităților!