Skip to main content

SĂPTĂMÂNA FRUCTELOR ȘI A LEGUMELOR DONATE

Şcoala Gimnazială „ Nicolae Bălcescu” din Oradea a participat la campania de colectare de fructe și legume denumită „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.
Prin această activitate extracurriculară, voluntarii cu suflet mare au avut prilejul de a dărui cu mult drag și bucurie din roadele toamnei unor bătrâni și copii ce au nevoie de mai mult ajutor din partea comunității.
Ei au fost coordonați de prof. Vancea Simona (clasa pregătitoare A), prof. Bunta Simona (clasa I C), prof. Tăut Stela (clasa a III-a B), prof. Borza Oana (clasa a III-a D), prof. Bianca Petrița (clasa a IV-a A), prof. Istvanovicz Carla (clasa a IV-a C), prof. Crețiu Ina (clasa a V-a A), prof. Gherman Adriana (clasa a VI-a B), prof. Matiu Adriana (clasa a VII-a A), prof. Furtoș Gabriela (clasa a VIII-a B) prof. Deliman Alina (clasa a VIII-a D).
Am apelat la sprijinul DGASP Bihor care ne-a ajutat să identificăm bătrânii și familiile aflate în dificultate.
În perioada 9–13 decembrie 2019, s-a efectuat colectarea fructelor şi a legumelor în paralel cu promovarea campaniei la nivelul unităţii prin intermediul cadrelor didactice (diriginți și învățători).
Fructele şi legumele colectate au fost distribuite în data de 12 decembrie 2019 către Centrul de Plasament nr. 2 Oradea, Adăpostul de zi și noapte Oradea, Căminul de bătrâni din Ciutelec, Centrul de Plasament, modul Casa Primăvara, Bratca, dar și la familii nevoiașe.
Donațiile au constat în legume şi fructe, fasole, ulei, zahar, în valoare de 1.187,30 lei.
Pentru elevii noștri voluntariatul SNAC înseamnă implicare, generozitate, compasiune, a gândi, a înțelege și a ajuta pe cel aflat în nevoie.
Mulțumim părinților pentru sprijinul acordat!

Coordonator SNAC,
Profesor Simona Bunta