Skip to main content

POVESTEA NOASTRĂ CONTINUĂ…

Am descoperit Platforma Educaţională online Kidibot în urmă cu câteva luni. Am creat apoi quizuri pentru copii pe care le-am încărcat pe platformă, gândindu-mă că-i voi motiva să învețe mai mult, prin joacă, să-și citească lecturile și am așteptat întâlnirea cu părinții ca să le spun povestea Kidibot.

A venit luna martie și copiii mei au aflat, ca și noi toți despre pandemie și despre faptul că vor învăța de acasă. Acesta a fost momentul în care le-am transmis povestea haioasă a lui Kidibot, roboțelul simpatic care îi ajută pe copii să devină mai inteligenți în Bătăliile grele cu Crocobeții, niște extratereștri nesuferiți care vor să cucerească Pământul prin lene și prostie. Crocobeții pot fi învinși doar prin citit și învățat. Mi s-a părut distractiv.

Mi s-au părut amuzante și userii pe care și i-au creat copiii: AstronomulRapid38, IleanaCosanzeanaRapid1, AlergatoareaRapida94, CopilulVesel1, CameleonulAerian19, JucatorulDestept11, DansatoareaMagica5, FotbalistulRapid19, LunaMagica6, FurnicaFericita17, T-RexRapid28, DragonulNegru22, LynxulFurios5, BiologulDestept7, AlbinaRapida17, JucatorulNebun21, SpionulActiv47, AriciulRapid26, CameleonulIn-Da-House11, VulturulAfrican8, MatematicianulDestept72, FotbalistulDestept15, ParasutistulRapid2, SoricicaRapida50, FotbalistulRapid76, MercurAlb9, TaurulRapid6, CameleonulGlacial95, DansatoareaFericita29, LuminaRapida2,  CercetatoareaAlbastra12, ChinezulAfectat1, FloareaRosie55, FloareaMov44.

Rând pe rând toți copiii din clasă, ajutați de părinți și-au făcut cont și au intrat pe platformă.  Și, din luna martie povestea noastră continuă…

Chiar dacă este vacanță, ei rezolvă quizurile de pe platformă, răspund la întrebări, demonstreză că au învățat o lecție, că au citit și înțeles o carte, câștigă puncte rezolvând teste de matematică, limba română, limba engleză, astronomie, educație civică și multe altele, conform programei școlare. Câștigând puncte, ei se ajută unii pe alții, ajută echipa, clasa lor, școala și orașul lor să avanseze în clasament. Astfel, în acest moment, din cele 3758 de școli din România și 16124 de clase participante, în topul echipelor (top care se actualizează la fiecare 24 de ore), echipa clasei I C de la Școala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” se află pe locul 9 https://www.kidibot.ro/top/topul-echipelor/  , cu 315.837, iar în topul școlilor, pe locul, 10, cu 383.966 de puncte https://www.kidibot.ro/top/topul-scolilor/

Și cum fiecare punct înseamnă o șansă mai mare la tragerea la sorți în cursa pentru a câștiga premiile puse la bătaie de Kidibot, în luna aprilie și mai, elevii care au avut minim 300 puncte câștigate, CameleonulIn-Da-House11 (David Coraș), CopilulVesel1 (Eliza Pantiș) au câștigat fiecare câte un telefon mobil, iar AstronomulRapid38 ( Mihai Bulc) a câștigat tot prin tragere la sorți, 5 cărți diferite, oferite de EDITURA ARTHUR, tricou personalizat.

De asemenea, kidiboții câștigă diverse insigne, în funcție de realizările lor, sau pot evolua de la statutul de LUPTĂTOR la cel de EROU. Sunt 12 copii din clasă care au status de AUTOR, deoarece au urcat pe platformă mai multe tipuri de chestionare create de ei după cărțile citite sau materia pe care au învățat-o. Satisfacția este enormă pentru copiii care au făcut aceste quizuri, mai ales când au văzut răspunsurile altor copii la chestionarul lor. Stima de sine crește foarte mult. Copiii sunt foarte motivați și știu că au făcut o faptă bună și schimbă lumea în bine.      

Kidiboții clasei I C câștigă puncte pe platformă, nu doar rezolvând și creând quizzuri ci și provocând colegii din echipă să le rezolve quizurile, să-și testeze cunoștințele, să citească mai mult, dar și să se facă cunoscuți prin Quiz urile create!

Ca și profesor pot urmări, în fiecare zi ce și câte quizuri rezolvă elevii, punctajul obținut,  Rapoartele de Activitate Kidibot,  informații despre cum evoluează elevii, statistica bătăliilor inițiate de mine, gradul de completare. Mărturisesc că sunt foarte fericită când elevii mei răspund provocărilor și bătăliilor inițiate de mine pe Kidibot. Astfel, într-un anumit interval de timp elevii au de rezolvat un număr de quiz-uri. Rezolvându-le vor obține punctajul stabilit de profesor. Totodată și părinții pot urmări progresele copiilor.

            FELICIT KIDIBOȚII CLASEI I C pentru activitatea lor pe KIDIBOT!

Felicitări pentru că ați înțeles că puteți fi competitivi cu voi însăți, în primul rând, apoi cu ceilalți Kidiboți!

Felicit Kidiboții clasei I C pentru că, prin activitatea lor au contribuit ca în topul localităților, Oradea să fie pe locul 14, cu 437.970 de puncte. Sunt mândră că elevii mei sunt pe primele 5 locuri:

Locul I AstronomulRapid38 – Mihai Bulc – 73.811 de puncte;

Locul II – IleanaCosanzeanaRapid1- Popovici-Muț Ana Maria – 36.824 de puncte;

Locul III – AlergatoareaRapida94 – 27.659 de puncte;

Locul IV – CopilulVesel1 – Pantiș Eliza – 25.323 de puncte;

Locul 5 – CameleonulAerian19 – Anabella Buzgo – 23.540 de puncte;

https://www.kidibot.ro/topuri/oradea/

            Meritați să fiți aplaudați!!👏

            Felicitări și mulțumiri părinților voștri!

Prof. Simona Bunta

P.S. Aici, se pot urmări tragerile la sorți cu premiile câștigate în lunile aprilie și mai.