Skip to main content

Ieri, am votat în sala mare a Primăriei Oradea

Articol apărut pe OviDan.ro

Împreună putem să ne scriem viitorul

S-a dovedit ieri, 24.04.2018, că societatea orădeană vibrează la ideea de implicare în proiecte de viitor.

Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu”în frunte cu dl. director Troie Gheorghe, cadre didactice, părinți și bunici au venit la Primăria Oradea pentru a demonstra că le pasă, că vor, că e firesc ca școala să fie mai atractivă și mai eficientă pentru copii, pentru viitorul nostru al tuturor. Unii au venit însoțiți de copii într-o demonstrație practică despre ceea ce înseamnă o societate activă, democratică și vizionară.
Proiectul ,,Investind în educație – investim în viitorul copiilor noștri” înscris în concursul de proiecte lansat de Primăria Oradea a fost selectat din aproximativ 190 de proiecte, iar în urma votului on-line s-a clasificat pe locul II din cele 40 de proiecte validate. Etapa a treia de selecție și ultima, a presupus votul off line unde mobilizarea și implicarea comunității a fost într-un grad impresionant de mare. Pe porțile larg deschise ale Primăriei, valuri de oameni de toate vârstele au intrat să voteze speranța, dorința și încrederea în viitor.
Iar viitorul presupune digitalizare. Proiectul urmărește dotarea sălilor de clasă cu tehnică inovativă în domeniul învățământului: un sistem informatic centralizat, table interactive, calculatoare, multifuncționale, sistem audio. Și, mai presus de toate, se dorește a fi un proiect pilot, un punct de referință și pentru alte instituții de învățământ de stat.
Ani Monica, Tăut Stela, Deliman Alina, Simona  Bunta… și Zaha Alina au fost susținute în inițiativa și demersurile lor de întreg colectivul Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Bălcescu”, și mai ales de părinți, de comunitate. Și asta pentru că au înțeles că acum am putea asfalta un trotuar sau face 100 de bănci într-un parc, dar dacă investim în copii vom avea șansa ca în viitor să avem asfaltat tot orașul și toate parcurile să fie amenajate.
Și de undeva trebuie început. Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” își dorește să vină în întâmpinarea nevoilor celor care reprezintă viitorul. Dacă ne dorim ceva mai bun trebuie să investim în ei – în copiii de azi care vor deveni adulții de mâine.

Prof. Monica Ani

Pentru mai multe poze, accesați AICI.