Skip to main content

Excursie de vis, excursie de neuitat

La sfârșit de an școlar, la final de clasa a III-a am pornit într-o excursie de studiu de 4 zile. Lăsând în urmă plaiurile natale, de pe malul Crișului Repede, elevii claselor a III-a B și a III-a C, însoțiți de învățătoarele lor, Ienei Vasilica și Bunta Simona au pornit pe traseul Oradea- Predeal- Sinaia- Brașov-Oradea. Acest itinerariu de călătorie ne-a oferit posibilitatea de a vizita mai multe obiective turistice, culturale, localități, castele, frumuseți fără seamăn.
În prima zi ne-am fixat de parcurs următorul traseu: Oradea – Deva – Hunedoara – Predeal, cu Cetatea Deva și Castelul Corvinilor; în cea de-a doua zi: Predeal- Bușteni – Platoul Bucegi – Sinaia, cu vizitarea mănăstirii Sinaia, Platoul Bucegi: Sfinxul, Babele, Castelul Peleș, a III-a zi Predeal – Bran – Predeal, cu vizitarea Castelului Bran, Biserica Neagră și Dino Parc Brașov. În ultima zi, am călătorit din Predeal, de la hotelul Rozmarin, care ne-a oferit o cazare super și am vizitat Cetatea Sighișoara. Din meniul excursiei, n-au lipsit glumele, jocurile, cântecele. Ne-am jucat, am dansat și ne-am simțit de minune împreună, dascăli, părinți și copii.
Scopul principal al acestei excursii de studiu a fost de fixare și îmbogățire a cunoștințelor, de lărgire a orizontului de cunoaștere, cultivarea sentimentului de mândrie națională și nu în ultimul rând, de destindere și relaxare, de socializare și cimentare a colectivelor de elevi și a relației profesor–elev.
Ca obiective instructiv-educative prioritare am avut:
 Stimularea interesului elevilor pentru cunoaşterea de locuri noi, pentru studiul naturii, al tradițiilor populare strămoșești, al trecutului istoric;
 Cultivarea sentimentului de mândrie patriotică;
 Observarea unor aspecte ecologice, de poluare a mediului înconjurător și luarea de atitudini pentru o comportare civilizată și corectă;
 Formarea unui comportament conștient și activ față de mediului înconjurător;
 Creşterea coeziunii colectivului de elevi şi consolidarea spiritului de echipă, a relaţiilor de prietenie, stabilirea unui climat de încredere, favorabil comunicării;
La întoarcerea din excursie suntem mândri și copleșiți de ceea ce am văzut, de ceea ce am aflat despre oameni și locuri ale acestui popor, neam al nostru atât de încercat, dar în același timp, atât de iubit de Dumnezeu.
Despre tot ceea ce au văzut și au admirat, excursioniștii claselor a III-a, au avut ocazia să scrie impresii despre această excursie de neiutat.