Skip to main content

Educație financiară

Educația financiară  este o componentă esențială a procesului prin care un copil  poate deveni un adult responsabil. Aceasta poate fi realizată de la cea mai fragedă vârstă având în vedere capacitatea sporită a copiilor de a înmagazina noțiuni și de a-și forma abilități.

Astfel, în luna octombrie 2018, elevii clasei a VI-a A au participat la o activitate de acest tip inițiată de BCR – Scoala de bani pe Roți, program care se adresează, în principal, copiilor, urmărind să-i educe financiar pe cei cu vârste între 7 și 14 ani.

Într-un camion special adaptat, elevii au participat la ateliere interactive de educație financiară, având ocazia să treacă prin diferite etape de înțelegere și conștientizare a modului în care sunt utilizați banii în economie.

Activitățile s-au desfășurat în cinci  etape: EXPLORAREA, JOACA, SEIFUL, FORUMUL și GLOBALIZAREA oferind elevilor oportunitatea de a-și explica termeni precum buget, cheltuială, valoare, globalizare, dar și de a-și exersa abilitatea de comunicare în cadrul dezbaterilor.

Atmosfera plăcută, relaxantă, atelierele extrem de interesante și profesionalismul moderatorului au făcut ca elevii să aprecieze mult programul de educație financiară.

Mulțumim Școlii de bani pe Roți!

Prof. Adriana Matiu