Skip to main content

Bucurie de octombrie

Sfârșitul de octombrie, aromele de toamnă, soarele și frunzele multicolore au stârnit dorința unei noi aventuri alături de suflete dragi, alături de prieteni mici și mari.

Toate acestea au bucurat ultimul weekend a lui Brumărel pentru elevii clasei a III-a D și doamna lor învățătoare Ioana Borza. Ei își vor aminti cu drag de plimbarea prin centrul Timișoarei și vizita la catedrală, de soarele cald și peisajul multicolor al pădurilor din jurul stațiunii Herculane și de statuia impunătoare a lui Hercule ce le-a amintit de puterile lui extraordinare.

Croaziera i-a alintat pe elevi cu imagini dosebite, cu razele soarelui, cu valurile Dunării, Capul lui Decebal- cea mai inaltă sculptură în piatră din Europa- Mănăstirea Macronia, aflată în locul unde Carpații sărută Dunărea, locul unde este cea mai spectaculoasă porțiune a Cazanelor și nu în ultimul rând Tabula Traiana i-au impresionat pe micii turiști. Bucuria, emoția și entuziasmul au fost în sufletele tuturor. Porțile de Fier, Muzeul Regiunii Porților de Fier, Castrul Roman Drobeta, Piciorul Podului lui Traian, iar spre seară minunata manăstire Tismana.

Orașul Târgu Jiu a încântat excursioniștii cu lucrările unice a lui Constantin Brâncuși. Astfel, Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului au fost admirate de copiii care au sesizat frumusețea și abordarea inedită. Bucuria elevilor a fost continuată în Defileul Jiului, la mănăstirea Lainici și nu în ultimul rând la Țebea. „Pe aici nu puteam trece și să nu oprim!”, a spus zâmbind una dintre fetițe. Panteonul Moților, mormântul lui Avram Iancu și povestea gorunilor au încheiat aceste zile cu o aromă de istorie, cu un sentiment de prețuire față de eroi, cu un sentiment de recunoștință pentru o țară binecuvântată.