Skip to main content

Aripi de zbor

Sub ocrotirea dascălilor, timp de nouă ani elevii Școlii Gimnaziale ,,Nicolae Bălcescu” Oradea au crescut, s-au format, pregătiți de acum să își croiască propriul drum, să își îndeplinească propriul destin.

Deoarece școala nu e doar informare, ci, mai ales formare, în spiritul aceleași preocupări reale pentru sprijinirea copiilor și a lor orientare, drept încoronare a tuturor orelor de consiliere, elevii din clasele terminale – clasa a VIII-a A, diriginte Matiu Adriana, clasa a VIII-a B, diriginte Zaha Alina și clasa a VII-a C, diriginte Ani Monica le-au oferit copiilor o nouă lecție de și pentru viață.

În contextul trecerii de la nivelul gimnazial la cel liceal, profesional, vocațional, necesitatea consilierii elevilor implică realizarea de acțiuni în colaborare cu instituții abilitate în domeniu. Parteneriatul dintre Școala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu” și AJOFM Bihor, reprezentată de dna Florian Delia, este  o cale firească și necesară în dezvoltarea și orientarea noii generații de viitori angajați și angajatori.

Ținând cont de necesitatea identificării intereselor elevilor, informării asupra opțiunilor, consilierii și îndrumării lor, scopul acestor acțiuni este de a oferi un sprijin în vederea orientării socio-profesionale a elevilor, de a le oferi o perspectivă nouă asupra opțiunilor din domeniul locurilor de muncă și a pregatirii profesionale, de a le dezvolta aptitudinile de autoevaluare și de identificare a novoilor lor individuale în contextul unei societăți competitive și moderne din care fac șie ei parte.

Pregătiți de viață, pregătiți de zbor….. tuturor absolvenților alegeri înțelepte!

Monica Ani